‘Nederland Leest’ in teken ‘Voeding’

HOOGEZAND

In Bibliotheek Hoogezand staan de hele maand november kratten voor Voedselbank Midden-Groningen. Bezoekers wordt gevraagd houdbare producten - levensmiddelen als limonade, suiker, pastasaus, rijst en babyvoeding - te doneren.

De kratten staan bij de thematafel van ‘Nederland Leest’, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland. Thema van ‘Nederland Leest, dat donderdag afgetrapt is, is dit jaar: ‘Voeding’.

Geschenkboek

Tijdens ‘Nederland Leest’ delen openbare bibliotheken in heel Nederland een geschenkboek met een oplage van bijna 250.000 exemplaren aan hun bezoekers uit. Het geschenkboek ‘ Je bent wat je Leest’ is gratis op te halen in de openbare bibliotheken.

Het boek is exclusief voor ‘Nederland Leest’ geschreven door Rosanne Hertzberger, Joël Broekaert, Pierre Wind, Charlotte Kleyn en Marion Pauw. ‘Nederland Leest’-ambassadeur Ronald Giphart schreef het voorwoord.

Het boekje bevat een verfijnd menu met fictie, non-fictie, spanning, wetenschap en recepten.

Kleinere bibliotheekvestigingen

In de kleinere bibliotheekvestigingen in Midden-Groningen staat een thematafel met boeken over koken en voeding. Met ook een receptenboom waar bezoekers hun succes-recepten kunnen delen.

‘Nederland Leest’ loopt tot en met vrijdag 30 november.

Meer informatie: www.biblionetgroningen.nl/nederlandleest.


Auteur

Marc Jansen