Eurohal Wandeltocht: 25 of 40 kilometer wandelen vanuit Zuidbroek

ZUIDBROEK

Wandelsportvereniging Friese Lange Afstand Lopers (FLAL) heeft voor zaterdag 10 november de Eurohal Wandeltocht georganiseerd. Start en finish zijn bij Eurohal Zuidbroek.

De Eurohal Wandeltocht kent 2 afstanden: 25 en 40 kilometer. Beide tochten voeren door (voormalig) veengebied, het gebied tussen de hogere kleigebieden in het noorden en het hoogveengebied van Zuidoost-Groningen.

Deelnememers maken kennis met de weidsheid van Groningen, maar ook met de meer besloten landschapjes, lange rechte wegen én kleine bospaadjes, fiets- en schouwpaden, oude kerken en torens, langgerekte dorpen en klassieke Groninger boerderijen.

De 40-kilometerroute voert verder door het nieuwe natuurgebied Roegwold, terwijl de 25-kilometerlopers ook door gebied met met legakkers en trekgaten, waar nog tamelijk recent turf werd gewonnen, wandelen.

Inschrijven

Inschrijven kan van 08.00 uur tot uiterlijk 10.00. De 40-kilometerlopers starten tussen 09.00 en 09.15 uur, de 25-kilometerlopers tussen 09.15 en 10.00 uur. Het startbureau sluit uiterlijk 18.30 uur.

Meer informatie: www.flal.nl/programma/agenda.


Auteur

Marc Jansen