Lezing over Klooster Yesse en gewijde muziek in Dorpskerk Kropswolde

KROPSWOLDE

In de Dorpskerk van Kropswolde staan zondag 18 november een lezing van Bart Flikkema over de band tussen Kropswolde en Yesse en optredens van Kamerkoor Peize geprogrammeerd.

Harener Bart Flikkema sluit met zijn lezing het zomerseizoen van Bezoekerscentrum Klooster Yesse uit. Flikkema licht de bijzondere banden toe tussen de Kropswolders en het klooster dat destijds in de huidige gemeente Haren lag. Flikkema presenteert nieuwe feiten en bijzonderheden.

Kamerkoor Peize

De lezing wordt voorafgegaan door en afgesloten met een optreden van het 21-koppige Kamerkoor Peize. Het door dirigent Cees Leurs geleide koor zingt werken die vele eeuwen beslaan en hun herkomst in veel taalgebieden vinden. Muziek van onder anderen Stravinsky, Rossini, Britten en Gjeilo.

Het programma duurt van 14.30 tot ongeveer 16.30 uur. Entree: 8 euro.


Auteur

Marc Jansen