SP in actie voor zebrapad bij De Hooge Meeren in Hoogezand

HOOGEZAND

SP’ers hebben afgelopen vrijdag en zaterdag actie gevoerd voor een zebrapad bij winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand.

Voorbijgangers werd in het verlengde van de Troelstralaan, bij de oversteek naar winkelcentrum De Hooge Meeren, gevraagd een petitie te ondertekenen voor de aanleg van een zebrapad.

Lees verder na het kaartje.

De petitie werd in 4 uur tijd ruim 100 keer getekend. Er was een respons van ruim 95 %.

Han van der Vlist

SP-raadslid Han van der Vlist: “We krijgen veel signalen van vooral oudere bewoners van de vele flats in de buurt dat ze het erg onveilig vinden om naar het winkelcentrum te lopen. Eerder was er een zebrapad, dat bij de herinrichting van de straat verdwenen is. Wij vinden dat het terug moet komen. Deze mening wordt gedeeld door een heel groot deel van de omwonenden.”

Verkeerskundig concept

De VVD-fractie kaartte de kwestie eerder aan in de gemeenteraad van Midden-Groningen. Van der Vlist: “Het antwoord was toen dat een zebrapad niet past bij het gekozen verkeerskundig concept. Maar wat is belangrijker: een theoretisch concept of het wegnemen van sterke gevoelens van onveiligheid bij de inwoners? Wij gaan nu de wens van veel omwonenden omzetten in actie en we verwachten dat dat wel resultaat heeft. De gemeente zegt immers dat ze heel goed wil luisteren naar de inwoners. Nu kan ze bewijzen dat ze dat meent.”


Auteur

Marc Jansen