Rondje Harkstede met Repair Café in Ons Hertenkamp

HARKSTEDE

In Harkstede (en Scharmer) staat zaterdag 10 november het maandelijkse Rondje Harkstede geprogrammeerd.

Zoals te doen gebruikelijk kunnen hierbij verschillende locaties in en rondom Harkstede en Scharmer bezocht worden.

  • De restauratie van de monumentale kerk aan de Hoofdweg 63 is in volle gang. De kerk kan derhalve niet bezocht worden. Echter, vanuit de wel toegankelijke toren kunnen de gewelven van de kerk bekeken worden. Bovendien vertellen de aanwezige rondleiders, die heel veel weten over de beroemde stichters van de kerk, Henric Piccardt en zijn echtgenote Anna Elisabeth Rengers, graag iets over de buitenkant van de kerk.
  • Daarna zullen zij in De Graankorrel, het gebouw naast de kerk, vertellen over de vele bezienswaardigheden in de kerk en in de kelder. De Graankorrel is van 13.00 tot 16.00 uur geopend.
  • Stel’s Meuln, net als de kerk een rijksmonument, is van 13.00 tot 16.00 uur geopend. Aanwezige vrijwilligers kunnen van alles vertellen over de korenmolen.
  • In het op een historische plaats gesitueerde theehuis van Cosis Ons Hertenkamp wordt vanaf 13.00 uur koffie en thee geserveerd. Ook staat hier van 13.00 tot 16.00 uur een Repair Café geprogrammeerd. Onder het motto ‘Weggooien? Mooi niet!’ worden kapotte spulletjes - kleding, textiel, apparaten, meubeltjes, fietsen, speelgoed - gerepareerd. Kinderen kunnen spelen in de speeltuin of bij de dieren van de kinderboerderij. Of een lampionnetje maken voor Sint Maarten.
  • Het oude schoollokaal aan de Hoofdweg 89 in Scharmer is op afspraak (050-4040383) met de familie Van Calkar te bezoeken.

Meer informatie: www.rondjeharkstede.nl.


Auteur

Marc Jansen