Leerlingen De Wegwijzer ontbijten met burgemeester Adriaan Hoogendoorn

SLOCHTEREN

Voor de 17 leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisschool De Wegwijzer in Slochteren begon de woensdagdag met het klaarzetten van de ontbijttafel in het oude gemeentehuis in Slochteren. De leerlingen hadden burgemeester Adriaan Hoogendoorn uitgenodigd met hen mee te eten. Dit in het kader van Het Nationaal Schoolontbijt.

De burgemeester kwam niet met lege handen, hij ‘betaalde’ zijn maaltijd met een cheque van 300 euro. De organisator van Het Nationaal Schoolontbijt doneert dit bedrag aan aan Stichting Kinderpostzegel.

Hoogendoorn: “Deze uitnodiging heb ik met veel plezier aangenomen van de kinderen uit Slochteren. Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en ik schuif graag bij hen aan. Ze hebben zelf ontbijt meegebracht en dat met mij gedeeld. Als je met elkaar eet, smaakt het ook nog lekkerder. En wat ook goed is, we helpen ook nog andere kinderen met de donatie aan Stichting Kinderpostzegels.”

Kinderpostzegels

Stichting Kinderpostzegels was dit jaar het aan Het Nationaal Schoolontbijt verbonden goede doel. Met als thema ‘Een feest voor iedereen!’ lieten Kinderpostzegels en Het Nationaal Schoolontbijt zien dat een feest pas een feest is als iedereen er bij hoort.

Kinderpostzegels ondersteunt daarom ook een project met verjaardagsfeestjes voor de héle klas, waarbij kinderen spelenderwijs leren dat het leuk is dat iedereen anders is.


Auteur

Marc Jansen