Stichting Sarastro speelt 2 opera’s in 1 voorstelling

ZUIDLAREN

Stichting Sarastro heeft de kleine opera’s ‘Abu Hassan’ en ‘Die Opernprobe’ samengesmeed tot 1 avondvullende voorstelling. Deze voorstelling is zaterdag 24 november te zien in Theater De Kimme in Zuidlaren.

“Op de klanken van een klassiek orkest, in een prachtig decor, wordt het publiek meegenomen naar een oosters sprookje en een adellijk landhuis met een wonderlijke tuin”, zegt woordvoerder Louis Greven.

“Het is luisteren naar klassieke liederen, kijken naar absurde situaties en geconfronteerd worden met onverwachte humor.”

Abu Hassan

In ‘Abu Hassan’ besluit het jonge stel Fatima en Hassan zijn dood te ensceneren om schulden af te kunnen betalen. Fatima gaat naar de vrouw van de kalief om te vertellen dat Hassan is overleden, waarna zij met goud en geschenken terugkomt. Hassan gaat naar de kalief met de boodschap dat Fatima is overleden.

Wanneer de kalief en zijn vrouw op onderzoek uitgaan - ze hebben een weddenschap over wie er het eerste is overleden - begint 1 van de lijken plots te praten en valt er ook nog een schuldeiser uit de kast...

Die Opernprobe

Het verhaal van ‘Die Opernprobe’ speelt zich af rond 1800. Baron Adolph houdt zich met zijn bediende Johan schuil in de tuin van een landhuis om onder een gearrangeerd huwelijk uit te komen.

Hij raakt verliefd op de jonge gravin van het landhuis, maar hij weet niet dat zij dezelfde dame is voor wie hij is gevlucht.

Om bij haar in de buurt te komen besluiten Adolph en Johan zich voor te doen als rondreizende operazangers. Ze trekken excentrieke kleding aan en bellen aan...

De voorstelling in Theater De Kimme begint om 20.00 uur.


Auteur

Marc Jansen