Kerstmarkt in brandweermuseum én Kwekerij De Klimroos

SAPPEMEER

Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen houdt zaterdag 8 december een kerstmarkt in het brandweermuseum in Sappemeer. Ze werkt hiervoor samen Kwekerij De Klimroos in Sappemeer.

Secretaris Marc Bakker van Stichting en Museum Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen: „We houden onze kerstmark dit jaar tegelijk/ samen met Kwekerij De Klimroos. Ieder wel zijn eigen organisatie maar toch samen en op twee mooie locaties. Zo kunnen we elkaar versterken.”

Brandweermuseum

In het brandweermuseum worden vanuit kramen kerstdecoratie en andere kerstartikelen verkocht. Verder kunnen alle (historische) brandweervoertuigen en andere brandweermaterialen bezichtigd worden, is er livemuziek van Krzysztof Groen en Marianne Veenstra, én wordt aan de inwendige mens gedacht.

Kinderen kunnen tussen 11.00 en 11.30 uur, 13.30 en 14.00 uur, en 15.30 en 16.00 uur op de foto met Brandweerman Sam. In de middaguren komt ook de kerstman langs. Hij poseert eveneens graag met bezoekers.

De kerstmarkt duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Bezoekers krijgen een glas warme chocolademelk bij binnenkomst.

Kwekerij De Klimroos

Tegelijkertijd staat een kerstmarkt geprogrammeerd bij Kwekerij De Klimroos. De kwekerij wordt ingericht met kerstkransen, kerststukken en andere kerstdecoratie. Bezoekers kunnen genieten van een glas warme appelsap met geurige kruiden, zelfgemaakte kniepertjes, snert en een broodje hamburger.

In 1 van der kraampjes worden banketstaven, koekjes en cakes afkomstig van de bakkerij van Cosis verkocht.

Buiten brandt hout in een vuurkorf. Het hout is gezaagd en gekloofd te koop en wordt in de regio per kuub thuisbezorgd. Op locatie zijn ook kleinere zakken hout en aanmaakblokjes verkrijgbaar.

In teken feestdagen

De Klimroos staat overigens van 6 tot en met 21 december toch al van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur in het teken van de feestdagen. De cliënten zijn al weken bezig met de voorbereidingen: het maken van houten bloembakken, ‘aangeklede’ houtschijfjes in kerstsfeer en alternatieve kerstbomen en bloemstukjes, kaars- en mosdecoraties, tafelkransen en guirlandes.

Daarnaast is er een kerstbomenverkoop en voor de vogels zijn boomstammetjes met zoutloos vet, pindakransen, vetbollen, gevulde kokosnoten en dennenappels met vet en vogelzaden verkrijgbaar.


Auteur

Marc Jansen