Schaatsen, shoppen, proeven en vooral genieten op kerstmarkt Fraeylemaborg

SLOCHTEREN

Het is bijna weer zover. Op 15 en 16 december is de sfeervolle Kerstmarkt op Landgoed Fraeylemaborg.

De markt is aantrekkelijk voor jong en oud. Zo is er een ijsbaan en worden diverse demonstraties gegeven.

Het terrein rondom de borg is tijdens deze dagen gevulf met vijftig kramen. Opwarmen kan bij de diverse vuurtjes de markt is ook nog eens sfeervol verlicht.

Onder het genot van een glaasje glühwein kan men kijken hoe kinderen voorzichtig het ijs betreden, met daarbij op de achtergrond de welbekende kerstklassiekers. Ook dit jaar zal het schaatsen geheel gratis zijn, zelf schaatsen meenemen is niet nodig.

Van te voren hoe je thuis niet nog een boterham te eten. Het aanbod varieert van heerlijke soep en wafels tot kaasfondue en oliebollen.

Het voorterrein van het landgoed is sfeervol versierd met kerstdecoraties en de echte eyechatcher is natuurlijk de grote kerstboom die tussen het Koetshuis en Schathuis staat.

In de borg is de jaarlijkse Kerstpracht te bewonderen. Dit jaar zorgt bloemenhuis Het meisje van Rustenburg uit Hoogezand voor een optimale kerstsfeer in de diverse vertrekken. Op creatieve wijze zijn kerstgroen, bloemen en ballen verwerkt, maar ook minder voor de hand liggende materialen zijn gebruikt. In een aantal kamers staan bovendien fraai gedecoreerde kerstbomen.

Het entreebewijs voor de markt geeft ook toegang tot de Fraeylemaborg en de tentoonstelling in het Koetshuis, Honderd jaar De Ploeg.

De markt is op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de toegang vrij. De entree voor alle andere bezoekers is vijf euro.