Afrikaanse djembé op Hollandse emmers

ZUIDLAREN - Bijzondere geluiden waren er afgelopen donderdag te horen bij Skidkinderopvang BSO de Buitelaar. Muzikale, ritmische geluiden.

Soms klonken ze heel licht en dan weer zwaar en donker. Dan leek het wel alsof er een olifant door de groepen liep. Ook tijdens het zingen van het Afrikaanse liedje Ayo kwam de ‘olifant’ weer voorbij. Soms was het ook net alsof het binnen net zo hard regende als in de Afrikaanse Jungle. En af en toe ‘regende’ het in de groep juist net zo zacht als op dat moment buiten aan de Hogeweg 30 in Zuidlaren. Maar eigenlijk kwamen de bijzondere en muzikale geluiden van de kinderen zelf.

De muziekles djembé tijdens de afsluiting van het 6 weken durende thema ‘Landen’ was een waar succes. De kinderen weten nu dat ze allemaal muzikaal zijn. En uit eigen ervaring hebben ze geleerd hoe je vanuit je hart muziek kunt maken door met je handen, je handpalmen of alleen met je vingertoppen geluid te maken op een djembé. En dat je zo ook blije, boze of verdrietige geluiden kunt maken.

Dat de Afrikaanse djembé eigenlijk een zelf versierde Hollandse emmer was, maakte de middag alleen nog maar leuker. Op een Hollandse emmer kun je namelijk ook met stokken prachtige muziek maken.