92 zwemteams strijden om prijzen tijdens 23e De Pinquin 1-Uursestafette

HOOGEZAND - Op zaterdag 30 maart vindt voor de 23e maal de Pinquin 1 - Uursestafette plaats in zwembad de Kalkwijck in Hoogezand. De wedstrijd die georganiseerd wordt door Z.P.C. De Inktvis en de dorps-raad van Zuidbroek heeft maar liefst van 92 teams een inschrijving ontvangen. Samen zijn deze goed voor 835 deelnemers

Bij deze wedstrijd zwemmen de zwemmers in teams van zes tot tien zwemmers een uur lang estafette. Het team dat na 60 minuten de meeste meters gezwommen heeft wint. Vorig jaar werd er een grandi-oos afstandsrecord van maar liefst 6900m gezwommen door een startgemeenschap van verschillende verenigingen uit Drenthe. De teams komen uit in verschillende klassementen: van onder de 11jaar tot 20 jaar en ouder.

Deelnemers komen uit heel Noord-Nederland en ook komen er vier teams uit Duitsland aan de start. Naast de valide zwemmers doen er ook vijf teams van de Brug mee. In totaal starten de teams in tien verschillende uren, met steeds 15min wisseltijd tussen de uren door. De eerste zwemmers zullen om 9.00u het water in duiken. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn zal dit startschot verzorgen. De laatste deelnemers zullen om 21.15uur het water verlaten. De plaatselijke zwemclub, De Inktvis, heeft drie teams opgesteld. De heren van de Inktvis zullen om 19.00u proberen het afstandsrecord te verbeteren in de categorie Heren Masters.

De Pinquin 1- uursestafette is vernoemd naar zwemvereniging De Pinquin, de zwemclub die deze lu-dieke wedstrijd bedacht heeft en de eerste 20 edities verantwoordelijk was voor het organiseren van deze wedstrijd.