Loop de uitverkochte Tocht om de Noord met de UMCG Steunfondsen

Groningen - De Tocht om de Noord is een uniek, populair en gevestigd wandelevenement in de provincie Groningen. Liefst 5000 wandelaars leggen op zaterdag 28 en zondag 29 september een route van 25 of 40 kilometer af, daarmee zat de wandeltocht direct vol. Maar er is nog een mogelijkheid om alsnog deel te nemen aan de tocht.

Teleurgestelde wandelliefhebbers kunnen nog deelnemen via de UMCG Steunfondsen. De organisatie van De Tocht om de Noord heeft namelijk voor zowel de zaterdag als de zondagtocht 50 kaarten beschikbaar gesteld voor de UMCG Steunfondsen. De deelnemende UMCG Steunfondsen zijn: UMCG Hartfonds, UMCG Transplantatie Researchfonds en het UMCG Alzheimerfonds. De kaarten zijn gratis beschikbaar voor wandelaars die minimaal 50 euro willen inzamelen voor één van de deelnemende fondsen. Dit geld gaat rechtstreeks naar het door de wandelaar gekozen fonds. 

Tocht om de Noord

Ieder jaar staat de Tocht om de Noord in het teken van een thema, in 2019 is 'Industrieel Erfgoed' het overkoepelende thema. In het laatste weekend van september neemt de Tocht om de Noord deelnemers mee op een prachtige reis langs Groningse landschappen, historische locaties en de sfeer van het Industrieel Erfgoed.

Meedoen

Met de samenwerking tussen de UMCG Steunfondsen en de tocht komen wandelen en medisch onderzoek in Groningen samen. Beide partijen hopen op een vruchtbare samenwerking op het gebied van leefstijl en bevorderen van onderzoek in het UMCG. Geïnteresseerden kunnen naar de site van één van de deelnemende fondsen of een mail sturen.