BAM gaat het nieuwe gemeentehuis bouwen

HOOGEZAND - Gemeente Midden-Groningen heeft de opdracht om het nieuwe gemeentehuis in Hoogezand te bouwen, gegund aan BAM Bouw en Techniek - Regio Noord.

Op woensdag 17 april rond 18.30 uur tekent de gemeente Midden-Groningen het uitvoeringscontract met BAM tijdens het afscheid van het oude gebouw.

Na een voorselectie zijn vijf aannemers uitgenodigd een inschrijving te doen voor de opdracht. Op basis van een beoordeling van de inschrijvingen op prijs en kwaliteit is gebleken dat BAM de beste inschrijving heeft gedaan. Zij scoorden goed op onder andere veiligheid, communicatie met betrokken partijen en overlastbeperking. Aangezien de raad op 28 februari heeft besloten het noodzakelijke uitvoeringskrediet beschikbaar te stellen, kan de opdracht aan BAM nu ook daadwerkelijk getekend worden.

Programma 17 april

Tijdens het afscheid van het gemeentehuis woensdag 17 april eindigt het programma met de ondertekening van het uitvoeringscontract met BAM. Rond 19.00 uur volgt het strijken van de drie gemeentelijke vlaggen op het plein voor het gemeentehuis en dan is het toch over en uit voor het oude gemeentehuis en gaat de voorbereiding van de sloop beginnen.

Alle belangstellende inwoners en ondernemers kunnen vanaf 16.00 uur terecht in het oude gemeentehuis om afscheid te nemen van het pand. Er zijn allerlei activiteiten waaronder een speurtocht langs allerlei bijzondere plekjes in het pand.