Meedoen aan Kunstverkenners kan nog!

HOOGEZAND - Vanaf morgen, vrijdag 12 april heeft Kielzog iets nieuws: Kunstverkenners, een club voor jongeren die het leuk vinden om bezig te zijn met kunst. Muziek, dans, beeldend of theater, eigenlijk alles dus waarin je je creativiteit in kwijt kunt.

Elke vrijdagmiddag komen de kunstverkenners bijeen. Ze eten dan samen en gaan vervolgens aan de slag. Het zogenaamde clubhuis moet ingericht worden, het kunstverkennerslogo moet gemaakt worden en natuurlijk wordt er inspiratie opgedaan bij leuke tentoonstellingen, voorstellingen en op festivals.

„We willen als Kielzog graag een plek creëren waar jongeren naar toe kunnen komen en waar zij bepalen wat de regels zijn en wat ze willen doen. Een plek van de jongeren zelf. Bij de kunstverkenners hebben de jongeren de mogelijkheid te spelen met kunst en zo plezier te hebben, talent te ontwikkelen, te ontdekken, te experimenteren, te onderzoeken en te ontmoeten.

Denk aan het bezoeken van een musea en theatervoorstellingen maar ook aan het maken van toffe graffiti’s of een muziekstuk gecomponeerd op lantaarnpalen, oftewel dat wat je maar wilt en kunt bedenken.”

Sara Scholten, theater en educatie maker, zal de club kunstverkenners begeleiden. Zij coacht de jongeren bij hun wensen en regelt op aanvraag van de jongeren leuke workshops en uitjes.

„Elke vrijdag starten we om 17.30 uur in de Kalkwijck. Wil je eerst meer informatie of je gelijk opgeven? Dit kan via www.kielzog.nl/kunstverkenners/