Brandweer Hoogezand wint brandweerwedstrijd op 112-baan

Winschoten – Afgelopen zaterdagavond er in Winschoten een brandweerwedstrijd plaats. Brandweer Hoogezand scoorde volgens de jury het beste op de 112-baan.

De wedstrijd werd georganiseerd door brandweer Winschoten en leden van de Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité.

Scenario

De bewoner van Olieslagerstraat 7 meld dat er op de parkeerplaats achter zijn woning een auto tegen een muur aan is gereden en dat er een persoon onder de auto ligt. De bestuurder heeft in plaats van de rem het gaspedaal ingetrapt waardoor het voertuig tegen een boomstronk is opgereden en hier vast boven op staat. Hierbij is een wandelaar onder het voertuig terecht gekomen. Het slachtoffer zit bekneld onder het voertuig en de bestuurder durft zijn auto niet te verlaten.

Aan de zijgevel van de kerk is een medewerker van een voegbedrijf de staat van de voegen aan het controleren, hiervoor staat hij tijdens het incident op de bovenste gedeelte van de steiger ongeveer 4 ½ meter hoog. Hij schrik van wat er op de parkeerplaats gebeurt en valt van de steiger en spietst zijn been in een ijzeren pen die uit de grond steekt.

Dit wordt in de melding niet medegedeeld maar moet de ploeg door een juiste verkenning ontdekken. Ontdekt de ploeg het gespietste slachtoffer niet dan zal deze na ongeveer twintig min. om hulp gaan schreeuwen.

Uitslag

Brandweer Hoogezand scoorde volgens de jury het beste op de 112-baan. Brandweer Veendam werd tweede en de brandweerlieden van Scheemda werden derde.