Schoolvoetbaltoernooi voor basisscholen bij VV HSC

HOOGEZAND Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi werd donderdag 12 april gespeeld op de velden van vv. HSC.

De organisatie was in handen van de vakgroep lichamelijke opvoeding met ondersteuning van stagiairs van de ALO Groningen en lokale scheidsrechters. Alle ingrediënten voor een mooi toernooi waren aanwezig, want het weer was goed en de basisscholen uit Hoogezand - Sappemeer waren sterk vertegenwoordigd met 19 deelnemende teams.

Rond 11.45 uur kwamen de eerste teams aan, uiteraard sportief op de fiets, en de vrijwilligers van HSC zorgden voor een goede ontvangst. Om 12.25 klonk het eerste fluitsignaal, werd er afgetrapt op 5 velden en werd er fanatiek gestreden om de titel. De meegekomen ouders, klasgenoten, leerkrachten en andere toeschouwers zorgden voor een mooie sfeer rondom de velden. Er werd sportief gespeeld en de teams zorgden samen voor een prachtige voetbalmiddag.

Het was overigens de eerste editie van het schoolvoetbaltoernooi nieuwe stijl. Voorheen werd er 11 tegen 11 gespeeld op groot veld en dit jaar 8 tegen 8 op half speelveld. Daarnaast werd de vertrouwde ingooi ingeruild voor het indribbelen vanaf de zijlijn. Ook bij vrije trappen mocht de jeugdige spelers de bal dribbelend meenemen. De aanpassingen waren bij de meeste spelertjes reeds bekend en zorgden voor veel snelheid en speltakel in het spel.

De finale bij de gemengde teams werd gespeeld tussen de Theo Thijssenschool Vosholen en het Ruimteschip. Na een spannende finale, waarbij het Ruimteschip iets makkelijker combineerde en tot scoren kwam werden zij de winnaar.

Bij de meiden waren ’t Heidemeer en de van Heemskerckschool de finalisten en ging ’t Heidemeer er na een evenzo spannende finale met de beker vandoor.

De winnaars uit Hoogezand-Sappemeer spelen op 22 mei de regiofinale in Harkstede.