NK Cruyff Courts 6 vs 6 in Hoogezand-Sappemeer

HOOGEZAND - Alweer voor de elfde keer vindt het NK Cruyff Courts 6 vs 6 voor jongens en meiden in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar plaats in Nederland.

Ook Hoogezand heeft sinds 5 jaar een Cruyff Court (aan de Thorbeckelaan) en heeft de afgelopen 3 jaar meegedaan aan het toernooi. Het hoogtepunt tot nu toe was in 2018 toen het jongensteam uit Hoogezand-Sappemeer de landelijke finale in Den Helder bereikte. Een mooie prestatie en een fantastische ervaring voor de deelnemers, maar in de finale kon het team net niet op tegen Cruyff Court teams uit o.a. Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

„Dit jaar willen we deze prestatie op zijn minst evenaren, maar de weg naar de finale is nog lang”, aldus de club.

Zo is er op dinsdag 23 april om 14.00 uur een selectietraining waar alle jongens en meiden welkom zijn op hun talenten te laten zien. Na afloop van de selectietraining zullen het jongens- en het meidenteam worden samengesteld. Beide teams bestaan uit maximaal 10 spelers.

Deze teams zullen Hoogezand-Sappemeer vertegenwoordigen bij de kwartfinale op woensdag 8 mei.

Deze kwartfinale wordt gespeeld op het Cruyff Court in Hoogezand met als tegenstandersAssen, Bedum, Leeuwarden en Heerenveen. De winnaars van de kwartfinale gaan door naar de halve finale op zaterdag 18 mei in Zwolle en de nationale finale vindt dit jaar plaats op zaterdag 29 juni in Nijmegen.

„Wil jij je in het jongens- of meidenteam spelen? Kom dan langs op dinsdag 23 april om 14.00 uur en laat je skills zien. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met buurtsportcoach Michiel Smit (m.smit@hvdsg.nl / 06-50512709).”