Brons, zilver en goud voor de turnsters van FGV Foxhol

FOXHOL - De turnsters van FGV Foxhol vallen weer in de prijzen. De tweede voorwedstrijd turnen NTS B is een feit, de strijd om de provinciale kampioenschappen turnen, krijgt een vervolg. Zondag 14 april streden zes turnsters van FGV om een finaleplaats voor de provinciale kampioenschappen die gehouden wordt op 11 mei te Uithuizen. Ook deden de dames, goed hun best om een plaatsje te veroveren voor de toestelfinale die plaats vindt op 18 mei te Groningen.

In de 2e wedstrijdronde kwam Indy van der Wal Jeugd 1 D 2 uit voor FGV, Het beste onderdeel voor Indy was de balk waar zij de 2e plaats in beslag nam. Met een gemiddelde scoren van 11.802 werd Indy uiteindelijk 7e tijdens deze wedstrijd. In de 3e wedstrijdronde moest Iris Klapwijk jeugd 1 D 3 het opnemen tegen de turnsters van andere verenigingen. Iris haar beste onderdeel was de balk waarop zij 1e werd. Met een eindscore van 44.925 werd Iris uiteindelijk 5e.

In de 4e en laatste wedstrijd ronde deze dag waren de keuze H turnsters aan de beurt. Jennifer Pancrazzi, Nina Kamps, Valeria Moedt en Liselot Homan. Valeria haar brug oefening ging ondanks dat ze een behoorlijke blaar had op haar hand, heel goed zij werd op dit toestel zelfs 2e. Jennifer moet hebben gedacht, laat mij maar eens een keer voor de verandering bij 2 toestellen op de 3e en 4e plaats gaan staan. Ze werd 4e op de vloer en brug met ongelijke liggers en 3e bij sprong en balk. Nina haar beste onderdeel was de vloer, op dit onderdeel werd ze 1e gevolgd door balk en sprong waar ze op beide toestellen 2e werd en de brug met ongelijke liggers was ietsjes minder, daar werd ze 3e. Liselot haar slechtste onderdeel was de vloer zij werd daar 2e wat dus ook tegelijk inhoud dat ze op de sprong brug ongelijke liggers en de balk 1e werd. In deze wedstrijd ronde werd Valeria 4e, Jennifer veroverde brons, Nina zilver en Liselot mocht de gouden medaille in ontvangst nemen. De trainsters Anita Swam en Herma van Dijk (die de hele dag moest jureren) werden bijgestaan door Jesline van Otterloo.