Eerste Sportverkiezing Midden - Groningen zit d’r op

HOOGEZAND - In Sportcentrum de Kalckwijk zijn afgelopen vrijdag de winnaars van de Sportverkiezing bekend gemaakt. Het was de eerste van de gemeente Midden - Groningen.

De titel Sportman 2018 ging naar zwemmer Arjan Ewolds. Hij zwom vorig jaar mee met de Special Olympics in Doetinchem. De titel Sportvrouw was voor Leonie Bats uit Froombosch. Deze schaatster sport op topniveau en won vorig jaar onder andere de Atje Keulen Deelstra Trophy in Inzell.

De titel Sportploeg 2018 kwam eveneens terecht in Froombosch. Paramenner Jacques Poppen won met zijn team onder andere het WK Paramennen. Vera Raspe werd uitgeroepen tot Sporttalent 2018. Deze judoka neem zowel nationaal als internationaal de ene na de andere medaille mee naar huis.

Ook voegde de gemeente in het geheim een nieuwe prijs toe. En wel de Waarderingsprijs. Deze werd uitgereikt aan Robert Zuidema. Hij zette vorig jaar een challenge op poten om aandacht te vragen voor orgaandonatie. Dit ter nagedachtenis aan zijn broer Nick voor wie een donorlever helaas te laat kwam.

De prijzen zijn uitgereikt door burgemeester Adriaan Hoogendoorn en wethouder Erik Drenth.