Ga jij ook naar de Oranjemarkt?

SAPPEMEER - Volgende week zaterdag is het Koningsdag en dat betekent Oranjemarkt in Sappemeer.

Sinds jaar en dag wordt er in Sappemeer een grote markt gehouden die niet alleen bol staat van de kramen, ook zijn er jaarlijks allerlei leuke activiteiten te beleven. Afgelopen jaar trok de markt zo’n 50.000 bezoekers.

Handelaren, stichtingen en verenigingen zorgen met elkaar voor een markt met diverse koopwaar. Van hebbedingetjes tot aan kleding, speelgoed, eten en drinken. Voor iedereen is er wel iets leuks te vinden.

Rodeo Surf, stormbaan en een Prinses

De Oranjemarkt staat daarnaast ook bekend om de vele activiteiten die er georganiseerd worden. In 2019 kunnen de bezoekers onder andere proberen te Rodeo Surfen. Tussen 11 en 16.00 uur kun je een kansje wagen op de mechanische surfplank.

Ook is er een heuse stormbaan in de vorm van een vrachtwagen aanwezig. Op de baan zijn verschillende obstakels geplaatst die overwonnen moeten worden. Dit is erg leuk om één tegen één te spelen, maar ook voor teamopdrachten kan de stormbaan goed worden ingezet. Welk team is het meest aantal keren het snelste over de baan en wint?

Ook wandelen er op statige wijze een Prins en een Prinses door het publiek; ze wuiven de koninklijke wuif en knikken naar hun onderdanen. Worden ze te familiair aangesproken dan zullen ze daar zeker iets van zeggen!

Dan is er nog een enorme bloempot te vinden op straat. Daarnaast zit een tuinman met een gieter. Voor de bloempot staat een bordje met de tekst: Doneer hier en spreek de magische woorden ‘Fleur Op’. Zodra er een muntstukje in het bakje wordt gedaan en de woorden zijn gesproken komt de tuinman tot leven en geeft de bloempot water. Daar komt langzaam maar zeker, op muziek, een levensgrote bloem tot leven die de gulle gever bedankt.

Op diverse plekken is er livemuziek. Op de vrijmarkt kan iedereen kan zijn of haar oude spulletjes verkopen. Reserveren hiervoor is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Wel is het zo, dat een ieder die hier plaats wil nemen (vanaf 7.00 uur) een plek toegewezen krijgt van de organisatie. Vol is vol.

Voor kinderen is de Oranjemarkt ook dit jaar weer top. Er is een kinderkartbaan, geschikt vanaf 3 jaar, de kinderrommelmarkt, Kleintje Kermis en een mega houten knikkerbaan om de jongste bezoekers te vermaken.

P+BUS Oranjemarkt

Komt u met de auto naar Oranjemarkt in Sappemeer dan kunt u de auto gratis parkeren, op het Parkeerterrein van de NAM, aan De Vosholen 66, in Sappemeer. Hier vandaan kan men gratis met een bus van het Nationaal Busmuseum naar de Oranjemarkt komen.

Het NAM-terrein ligt op ong. 10 min. van de Oranjemarkt. De bussen rijden van 9:00 tot 17:00 uur.