Wit Wonder: Papieren haute couture in het Aletta

HOOGEZAND - Op donderdag 18 april is de expositie ‘Wit Wonder’ op het dr. Aeltta Jacobs College geopend. Dit gebeurde op de buitentrap van de locatie Laan van de Sport.

Geïnspireerd door het beroemde Nederlandse ontwerpersduo Viktor en Rolf zijn de leerlingen uit klas v5b onder leiding van kunstdocent Geert Hoetink aan de slag gegaan met een van de meest eenvoudige materialen: papier. Met eindeloos veel geduld en grote creativiteit hebben deze vijfdejaars vwo het papier veranderd in uitzinnige, wonderlijke, maar vooral prachtige creaties.

De tentoonstelling van de ontwerpen werd donderdagmiddag overigens geopend door de leerlingen zelf. Na de opening serveerden ze een hapje en een drankje. Het inrichten van de expo, het organiseren van de opening en het daarbij horende PR-traject was namelijk ook onderdeel van de opdracht aan de klas. De komende weken is de tentoonstelling ‘Wit Wonder’ nog te zien in school. Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. In juni gaat de tentoonstelling op reis en maakt een uitstapje naar de Koepelkerk in Sappemeer.