Badjuf Immy gaat genieten van haar welverdiende pensioen

HOOGEZAND - Na 27 jaar en 13.000 diploma’s uitgereikt te hebben is was het zover. Afgelopen zaterdagochtend riep badjuf Immy Nieweg voor het laatst de namen om van de jonge diplomazwemmers in zwembad de Kalkwijck in Hoogezand.

Immy gaat met pensioen. En dat lieten haar collega’s allerminst ongemerkt voorbij gaan. In het geniep regelden ze de blaaskapel Brouk’n Bloazers uit Zuidbroek. In polonaise met haar collega’s liep Immy zelf het bekende rondje rondom het zwembad.

Natuurlijk waren er ook mooie woorden voor Immy. „Met hart en ziel heb je je altijd ingezet en je draait nergens je hand voor om. We gaan je ontzettend missen maar nu is het voor jou tijd om heerlijk te gaan genieten van je zo verdiende pensioen. Fijn op pad met de camper. We houden van jou!”, aldus haar collega’s. Menig traantje werd weggepinkt en na bloemen en feestelijke muziek, was het tijd voor de laatste ronde A-diplomazwemmen.

„Het diplomazwemmen was altijd echt haar feestje”, aldus John Kruijer van de Kalkwijck. Ze gaf jaren lang les aan onder andere de peuters en kleuters. Ze blijft ook niet helemaal weg want als vrijwilligster blijft ze voorlopig betrokken bij het gehandicaptenzwemmen op de woensdag.”