Stichting Softbaldino haalt Topsoftbalsters naar het Noorden

REGIO - Veel basisscholen in de pronvincie Groningen zijn op donderdag 9 mei in de ban van de softbalsport. Onder leiding van softbalinternational Dinet Oosting strijken topsoftbalsters en coaches neer op de verschillende locaties waar de softbalclinics worden gegeven.

De gemeente Veendam, die al jaren gebruik maakt van de faciliteiten van Softbaldino, is een van deelnemers. Met meer dan 600 leerlingen zullen zij die dag op het complex van The Blokes aanwezig zijn om kennis te maken met de softbalsport. Maar ook de gemeenten Pekela, Midden - Groningen, Stadskanaal en Tynaarlo hebben zich aangemeld om de clinics te mogen volgen.

Dinet: „We zijn enorm blij met de grote deelname van de basisscholen. We hebben de clinics op een dag gepland, met een uitwijk naar 10 mei. Zoals het nu lijkt, zullen we toch meerdere dagen nodig hebben om alle clinics te bemannen, omdat we op een dag niet aan zo’n 40 instructeurs/coaches kunnen komen. We doen ons best, maar zullen zeker moeten uitwijken naar andere dagen.”

Ik heb met de coaches van het Nederlandse team afgesproken dat we met het hele team naar het Noorden zouden gaan. Dat zijn zo’n 20 speelsters. Na overleg van mijn vader Cobus Oosting met de gemeentevertegenwoordigers/vakleerkrachten, bleken de aanmeldingen binnen te stromen. We zitten nu met een luxeprobleem. Onze softbalsport is erg populair in de genoemde gemeenten en daar zijn we reuzeblij mee, maar het lijkt erop dat we instructeurs te kort komen.”

“We gaan in overleg met de basisscholen om te kijken wanneer zij en wij ook kunnen. Het Nederlands team gaat binnenkort naar Texas in de Verenigde Staten om zich voor te bereiden op de belangrijke toernooien. Eerst het Europees Kampioenschap, maar daarna het toernooi om de plaatsing voor de Olympische Spelen in 2020 in Japan. We hebben natuurlijk mensen achter de hand om de clinics op te vangen en dat gaan we uiteraard regelen. We hopen dan ook aan alle aanvragen van de scholen te kunnen voldoen. Voorlopig zal onze focus liggen op de 9e mei. En wellicht komen er nog dagen bij.”