Op zoek naar meneer Kuiper(s) uit Hoogezand

HOOGEZAND - De redactie van de HS Krant kreeg afgelopen week een telefoontje van de 85-jarige Willem Hagenbeek uit Winschoten. Hij is al een poos op zoek naar Henk Kuiper(s) die tot eind jaren 80 in Hoogezand woonde.

Deze meneer Henk Kuiper(s) runde een mediabedrijfje en maakte in 1986 in opdracht van Willem Hagebeek een videofilm van de postkoetsrit Groningen - Winschoten - Aschendorf. „Het was een enorm spektakel”, weet Hagebeek nog. Burgemeester Amerika van Hoogezand verzorgde een bijzondere speech in de bewoording uit 1900. „Het was echt een groot feest. Ook de schutterij van Bourtange was d’r bij.”

De heren Hagenbeek en meneer Kuiper(s) hadden in 2000 nog even contact. Inmiddels woonde Kuiper(s) in Assen. Hij zette de videobanden voor Hagenbeek over op dvd’s. Maar waarom deze zoektocht? „Ik ben de dvd’s kwijtgeraakt. Ook heb ik geen gegevens meer van Henk Kuiper(s). Ik zou zo graag de film weer in mijn bezit willen hebben.”

Willem Hagenbeek weet nog een aantal dingen over Henk Kuiper(s). Hij woonde ergens bij Martenshoek in de buurt, was gehandicapt want had maar 1 oog en hij werkte na de verhuizing naar Assen op een sociale werkplaats. Ook was hij getrouwd en was hij vader. Namen van partner en kinderen weet Hagenbeek niet. Kuiper(s) zou naar schatting een jaar of 70 zijn nu.

Mocht iemand informatie hebben over deze meneer Kuiper(s), neem dan contact op met Willem Hagenbeek via 06 5797 7212