Van Berlijn naar Zuidbroek op de fiets

ZUIDBROEK - Het begon als geintje maar vandaag zijn ze dan toch echt gestart. Een groepje fanatiekelingen van de voetbalclub ZNC uit Zuidbroek fietst van Berlijn naar hun thuishonk in Zuidbroek. Dit doen ze in het kader van het 100-jarig bestaan van hun club v.v. Z.N.C.

„We bestaan maar 1 keer 100 jaar en ik fiets dan maar van een Europese hoofdstad naar Zuidbroek”, zo riep bestuursvoorzitter van ZNC Jos Niemeijer vorig jaar. Wat hij niet had gedacht was dat hij onmiddelijk bijval kreeg van een aantal andere leden. Wie A zegt, moet ook B zeggen dus vertrok de delegatie gisteren naar Berlijn. Per fiets gaan de vijf heren en 1 dame per dag een flinke etappe afleggen. De volledige afstand is 620 kilometer.

Het groepje laat zich sponsoren en de opbrengst heeft twee verschillende bestemmingen. Allereerst de club zelf. „In het weekend van 13 tot en met 15 september vieren we ons 100-jarig bestaan en daarvoor kunnen we nog wel wat extra geld gebruiken. Daarnaast steunen we de lokale nieuwssite Menterwolde.info De man achter deze site volgt al het nieuws uit de voormalige gemeente Menterwolde op de voet. Daar zijn we ontzettend blij mee!”

De groepje overnacht in jeugdherbergen en begeleiding is aanwezig. Mocht er iemand geblesseerd raken, nemen zij hem of haar mee in de bus.

De verwachte aankomst is zondag 19 mei, rond 13.30 uur op Sportpark Heiligelaan. Zo kunnen we nog mooi de laatste thuiswedstrijd van ZNC 1 tegen vv Annen om 14.00 uur meepikken. „Daarom fietsen we de laatste dag ook maar vijftig kilometer. Hierin worden we trouwens bijgestaan door burgemeester Adriaan Hoogendoorn en wethouder Erik Drenth. Beide fanatieke fietsers en we hebben ze uitgenodigd mee te fietsen.” Het duo fietst overigens eerst samen naar Papenburg om vervolgens rechtsomkeert te maken en met de ZNC-ers mee terug te fietsen.

Donaties voor deze teamprestatie en de goede doelen (vv Z.N.C. en Menterwolde.info) kunnen in de bus op de bar, of via IBAN-banknummer: NL30 RABO 0357 7805 o.v.v. Berlijn.