Wethouder Drenth onthult de prima eindstand van Scoor een Boek!

HOOGEZAND - Het waren er 3803 stuks. In de regio Midden - Groningen hebben basisschoolleerlingen de afgelopen weken gezamenlijk dit aantal boeken gelezen. Wethouder Erik Drenth maakte dinsdagochtend het aantal gelezen boeken bekend tijdens de feestelijke afsluiting van het project Scoor een Boek!

De leerling pakt een boek, hij rent naar zijn tafeltje, passeert een andere leerling, begint te lezen en jaaa: hij scóórt! Hij heeft het boek helemaal uit! En hij is niet de enige! Op basisscholen in de provincie Groningen deden de afgelopen weken een heleboel leerlingen uit groep 5 en 6 mee met Scoor een Boek!: een leesbevorderingsproject van Biblionet Groningen, Biblionet Drenthe en het Groninger Forum. Tijdens het project worden de Groningse leerlingen door FC Groningen-speler Michael Breij aangespoord om zo veel mogelijk boeken te lezen.

Na wekenlang intensief lezen werd Scoor een Boek! feestelijk afgesloten. Tijdens gezellige sportdagen in verschillende regio’s zijn de regionale eindscores bekendgemaakt.

Afgelopen jaar werden er in Midden - Groningen 3930 boeken gelezen. Iets meer dus hoewel het aantal deelnemers in 2018 ook flink hoger lag. Toen 800 leerlingen en dit jaar 600. Verhoudingsgewijs is er dit jaar dus nog meer gelezen dan afgelopen jaar.

Scoor een Boek! is niet alleen in de provincie Groningen, maar ook landelijk een groot succes. Voetballers van maar liefst twaalf verschillende Nederlandse voetbalclubs moedigen de in totaal 14.000 deelnemende leerlingen aan.