Open Dag Paardenmelkerij de Lage Wierde

WIRDUM - Op zaterdag 15 juni 2019 houdt Paardenmelkerij de Lage Wierde uit het Groningse Wirdum haar jaarlijkse Open Dag waarbij het publiek een kijkje achter de schermen kan nemen. Er worden diverse demonstraties gegeven en ook dit jaar staat op het terrein van De Lage Wierde weer een natuur, - en snuffelmarkt met ruim 30 marktkramen. Reden genoeg om Paardenmelkerij De Lage Wierde een bezoek te brengen.

Paardenmelk is voor de mens een natuurproduct met heel bijzondere eigenschappen. Zo bevordert paardenmelk de afweer, helpt het bij de opbouw van een goede darmflora van het maag- darmkanaal en heeft het een gunstige invloed op de (gevoelige) huid.

Een stukje geschiedenis

Wat in 2002 begon als puur hobby met twee paarden op het stukje land naast het woonhuis is ruim vijftien jaar later uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met duizenden klanten van over de hele wereld en met meerdere verkooppunten in Nederland en Duitsland. De aanleiding was het nichtje van De Winter die kampte met ernstige huidklachten. Het nichtje van De Winter belde op met de vraag om melk van zijn paarden. Zij had op het programma Klokhuis gezien dat paardenmelk een gunstige invloed zou hebben op huidklachten. Zelf kampte ze met huidklachten zo ernstig dat ze speciale handschoentjes aan moest en zich schaamde voor haar lichaam. De Winter heeft zich erin verdiept en is begonnen met het melken van zijn paarden. Het nichtje was na een jaar paardenmelk drinken geheel af van haar huidklachten. Voor De Winter reden genoeg om hier zijn bedrijf van te maken. Er is in de afgelopen jaren veel veranderd. In het begin verkocht De Lage Wierde enkel paardenmelk en wat stukjes zeep. Vandaag de dag heeft De Lage Wierde een eigen huidverzorgingsproductenlijn met producten als dag-en-nacht-crème, handcrème, shampoo, bad,- douchegel, lotion en gevriesdroogde paardenmelkpoeder en capsules. Alleen al van de paardenmelkcapsules worden jaarlijks miljoenen verkocht. Sinds twee jaar heeft De Lage Wierde huidverzorgingsproducten speciaal ontwikkeld voor baby’s en kinderen.

Ontdek de kracht van paardenmelk

“Ontdek de kracht van paardenmelk!” is het thema van de jaarlijkse open dag van Paardenmelkerij de Lage Wierde. Elk jaar trekt de open dag van De Lage Wierde ruim 2000 bezoekers. “Dit zijn onder andere mensen die van paarden houden. Dagjes mensen. Wandelaars. Fietsers. Mensen die speciaal voor de markt/braderie komen. En mensen die geïnteresseerd zijn in onze paardenmelkproducten. De hele dag door is er veel te zien en te beleven. Voor jong en oud. Er kan geknuffeld worden met de paarden. Je kunt met de paarden op de foto. Ook kun je dit jaar een rondje rijden met paard en wagen. Je kunt paardenmelk proeven. Springkussen. Diverse workshops en activiteiten voor kinderen. En veel gezelligheid op de markt waar je kunt genieten van muziek van De StroatklinkerS”, laat De Winter weten.

Open Dag: Proeven, ervaren én beleven.

Dit jaar wordt de open dag gehouden op zaterdag 15 juni 2019 van 10:00 tot 16:00 uur. Tijdens de open dag kunnen bezoekers een kijkje achter de schermen nemen van de Paardenmelkerij. De hele dag door zijn er diverse demonstraties, zo wordt er elk uur een paard gemolken en vertoond een hoefsmid zijn kunsten. Op het terrein van De Lage Wierde is ook dit jaar weer een natuur,- snuffelmarkt met ruim 30 standhouders, een gezellige terras, LIVE muziek van De StroatklinkerS, eet- en drinkgelegenheden en voldoende plezier voor de kinderen zoals een groot springkussen en diverse workshops en activiteiten.

Ontdek de kracht van paardenmelk tijdens de Open Dag van Paardenmelkerij De Lage Wierde op zaterdag 15 juni 2019 van 10:00 tot 16:00 uur. Proeven, ervaren én beleven. U bent van harte welkom. GRATIS toegang, GRATIS parkeren en 10% korting op paardenmelkproducten. Meer informatie over de open dag: www.dekrachtvan.nl/open-dag-2019