Brel&Brass groot succes

HOOGEZAND Na maandenlang van intensieve voorbereiding werd vrijdag 10 mei het Brel&Brass programma in een bomvol Kielzog Theater uitgevoerd.

Het programma bestond vóór de pauze uit een geweldig optreden van het Chr. Fanfarekorps Juliana o.l.v. Bauke Burghgraef. Ze hebben werkelijk alles uit de kast gehaald om het aanwezig publiek te imponeren met hun muziekstukken. Deze muziekstukken werden op een professionele en humoristische wijze door één van de leden van het korps aan elkaar gepraat.

Dat het muziekkorps erin geslaagd is om een onvergetelijke indruk achter te laten was al te horen aan de vele lovende reacties in de pauze. Na deze korte onderbreking was het de beurt aan de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem, welke begeleid werd door het fanfarekorps. De spontane en expressieve zangeres vertolkte de vele nummers van Jacques Brel op een bijzondere cabaretachtige wijze. Van de gedragen melodieën als ‘Ne me quitte pas’ via ‘Marieke’ ging ze naar de kermisgekte en drukte van ‘Bruxelles’.

Daarbij begeleide ze zichzelf ook nog een aantal keren virtuoos op haar dwarsfluit. Ook de trombonist Jos Jansen maakte een onvergetelijke indruk. Met het ogenschijnlijke gemak waarmee hij de noten raakte, de mooie klanken die hij uit de trombone krijgt, zijn imposante verschijning en humor wis hij het aanwezig publiek te bespelen.

Het samenspel van de zang van Micheline Van Hautem, het trombonespel van Jos Jansen én de begeleiding door het fanfarekorps Juliana werd door het publiek zeer gewaardeerd.

Deze zeer geslaagde avond werd door het enthousiaste publiek dan ook afgesloten met een daverend applaus en een staande ovatie. Tot slot gaf Micheline samen met Jos Jansen én het fanfarekorps nog een passende (romantische) toegift met het lied van de Vlaamse zanger/componist Zjef Vanuytsel: “Ik weet wel mijn lief”.