Woldwijck krijgt eigen 3-daags Bramufestival

HOOGEZAND - Buurvereniging Woldwijck organiseert samen met stichting Skopje Harkstede op 4 ,5 en 6 juli het 1e Nedmag Bramufestival. Drie dagen volop feest op de evenementenlocatie De Zuiderkroon in Hoogezand.

Al een aantal jaren op rij wordt in Woldwijck een grote jaarmarkt georganiseerd. Een eendaags evenement volop koopwaar, eten en drinken en ook randzaken als leuke muzikale omlijsting. Toch ontstond er behoefte aan wat anders bij de organisatie. Voorzitter van de buurtvereniging Jaap Lourens raakte aan de praat met buurtgenoot Riemer Veldkamp van de stichting Skopje Harkstede die op zijn beurt samen met compagnon Geert Strabbing hulp aanbood. Een samenwerking was geboren.

Als vanouds ontstaat er een grote braderie op straat. „Het laatste jaar schurkten we al tegen de zestig standhouders aan maar dit jaar proberen we de 100 te halen”, vertelt Jaap Lourens enthousiast. Tussen de marktkooplui kunnen buurtbewoners eveneens neerstrijken met hun aanbod. Deze eendaagse markt is op zaterdag 6 juli.

Stichting Skopje ontfermt zich over de invulling van het evenemententerrein Zuiderkroon. „Er komt drie dagen lang een heel grote kermis”, aldus Geert Strabbing. „Volgens mij de grootste in onze gemeente”, vult Riemer aan. „Er komen sowieso 18 attracties.”

Op de slotdag is er dan ook nog een open podium waar muzikanten hun talenten kunnen laten zien. Sowieso kan de wijk rekenen op Sister Feelgood, Jeanetto’s en Robin Alberts op het podium. ‘s Avonds gaat het feest door met optredens van Burdy en Lukas en Gea. „En natuurlijk onze eigen drive-in show!”, aldus Geert.

Drie dagen feest in de wijk waarbij ontmoeten centraal staat. „Zo is de markt ook ooit ontstaan”, legt Jaap uit. „Mijn vrouw zat met zo’n vijf andere dames in de wacht voor het bevolkingsonderzoek en ze kenden elkaar helemaal niet. Zo ontstond het idee om een markt met aansluitende buurtbarbecue op poten te zetten.” Dit werd ieder jaar groter. Veel deelnemers en veel verschillende culturen. En dat laatste levert volgens Jaap de meest lekkere proeverijen op tijdens de marktdag.

Het Bramufestival staat dus voor Braderie en Muziek. En Nedmag is hoofdsponsor van het geheel. Iets waar de organisatie heel blij mee is. „Onze doelstelling van het samenbrengen van mensen en het publiekelijk maken van kunsten past goed bij de subsidieregels van Nedmag, dus al vlug kregen we van hen goed nieuws”, legt Riemer uit.

Naast het grote podium en dito kermis wordt er nog een groot omheind veld gerealiseerd voor verenigingen uit de omgeving die zich tegen een laag huurtarief van de kraam, kunnen presenteren. En de omheining is eveneens te huur. Bedrijven kunnen het evenement sponsoren middels het bestellen van enorme banners die op de omheining wordt bevestigd. Het logo wordt gedrukt met op de achtergrond de kleuren van de buurtvereniging. Belangstellen kunnen hiervoor contact opnemen met de stichting Skopje Harkstede via www.stichtingskopjeharkstede.nl