HoogeZandloperS breidt aantal trainers uit

HOOGEZAND - Hardlopen is zoveel leuker in een groep onder begeleiding van gediplomeerde trainers! De recreatieve hardloopvereniging HoogeZandloperS heeft over de 110 leden en groeit nog steeds. Om iedereen goed te kunnen begeleiden is een nieuwe trainer opgeleid. Trainer Richard Gibcus slaagde op zaterdag 18 mei voor zijn examen Basis Looptrainer 3 bij de Atletiekunie. Met vier gekwalificeerde trainers is een optimale trainersbezetting altijd gegarandeerd.

Examen Looptrainer

Een loopscholing was een onderdeel van het examen van de nieuwe trainer. Een aantal vrijwilligers van de HoogeZandloperS stelden zich hiervoor graag beschikbaar. Onder het nauwlettend oog van een afgevaardigde van de Atletiekunie legde Richard Gibcus succesvol zijn trainersexamen af. De HoogeZandloperS zijn enorm blij met deze aanwinst voor de club.

Hardlopen onder begeleiding

De vereniging HoogeZandloperS bestaat uit ervaren en beginnende hardlopers van jong volwassenen naar oud(er) en van zeer recreatief tot prestatiegericht. Zij trainen twee keer per week onder leiding van vier gediplomeerde trainers in een gezellige groep. Trainers Elisa Kruit, Martin Gibcus, Arjan Griffioen en nu dus ook Richard Gibcus letten op looptechniek en geven tips om het uithoudingsvermogen te verbeteren; punten waar alle hardlopers iets aan hebben, ongeacht het niveau.

Het is heerlijk om tijdens een training lekker afgemat te worden. Doorgaan terwijl je stuk zit, toch nog even dat heuveltje op en een laatste keer flink aanzetten. “Ik kan echt niet meer”, is een veelgehoorde opmerking, om er vervolgens toch nog een schepje bovenop te doen. Zou je dit ook allemaal doen als je in je eentje loopt? Waarschijnlijk niet. De dynamiek van de groep zorgt voor iets magisch, het brengt je verder. Net als het enthousiasme en inzet van de trainers!

Voor meer informatie zie www.hoogezandlopers.nl.