Springers TSV Hoogezand laten mooie prestaties zien in Zuidlaren

Gfeliciteerd!

De springers van TSV Hoogezand hadden zaterdag 18 mei in Zuidlaren de laatste kans om zich te plaatsen voor het NK trampolinespringen. Maar liefst 11 individuele en 6 synchroon paren mogen 22 en 23 juni in Rotterdam meestrijden om de hoogst landelijke eer in de 3e en 4e divisie.

Afgelopen zaterdag zijn er een aantal mooie prestaties geleverd. Brian Harms werd met een nette oefening 1e in zijn klasse en plaats zich hiermee ook als eerste voor het NK. In dezelfde klasse greep Niels Bodde helaas net naast het podium en hiermee naast een plaatsing.

Tom Mulder zet in de klasse 3e divisie instap een mooie prestatie neer, zowel individueel als synchroon en plaatst zich voor beide onderdelen voor het NK.

In de klasse 3e divisie pupil meisjes plaatst Janiek Gremmer zich als eerste voor het NK. In dezelfde klasse springt Eva Scholten een mooie nieuwe oefening, dit was net te weinig voor een plekje op de ranglijst, echter plaatst zij zich wel synchroon met Maree – Joanne Tauran. Individueel heeft Maree-Joanne Tauran een mooie prestatie neergezet in een sterk wedstrijdveld, helaas was dit te weinig voor een plaatsing. Melinde Ramaker, synchroonpartner van Janiek, heeft individueel geen plekje weten te bemachtigen, maar mag zich van haar beste kant laten zien op het NK synchroonspringen.

In de 3e divisie jeugd meisjes spande het erom, hierbij hebben Nadien Gremmer en Marcha Harms een plaatsing weten te behalen. Nienke van der Velde en Cato Hindriks mogen in Rotterdam zich laten zien op de synchroonwedstrijd.

In een grote klasse 3e divisie junior meisjes streden Aniek van der Laan, Eva van der Velde, Diede Halsema en Romee Vonk. Hierbij sprong Aniek van der Laan zich naar een plekje op het NK. Waarbij Eva en Romee zich samen plaatsen voor de synchroon wedstrijd.

In de 3e divisie senior dames werden een aantal mooie dubbele salto’s gesprongen, dit heeft geresulteerd in een plaatsing van Jeanique Hoeve en Mellissa Werkman, zowel individueel als synchroon. Jet Hindriks kwam helaas aan de verkeerde kant van de streep, maar zal synchroon samen met Silke Groendijk strijden voor een mooie prestatie in Rotterdam.

In de 4e divisie senior dames hebben Alissa Lohues en Dana Könning zich geplaatst. Thom koster heeft zich zonder verassing geplaatst. Mede omdat hij de enige deelnemer was in de klasse 4e divisie jeugd jongens, echter heeft hij wel een veelbelovende prestatie neergezet.

De springers van TSV Hoogezand maken zich nu op voor het NK in Rotterdam op 22 en 23 juni, waarin zij zullen strijden om de hoogst landelijke eer in de 3e en 4e divisie.