Leven toevoegen aan de dagen

REGIO - “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Dit is de slogan van de Roparun. Een estafetteloop welke van Parijs of Hamburg naar Parijs gaat.

Elk team heeft twee ploegen en deze heeft vier hardlopers en lopen om en om tot de finish in Rotterdam. Totaal ong 550 km en per loper ong 60-65 km. De teams komen uit heel het land en uit Midden-Groningen lopen Marie José Speelman en Ria Lasker mee. Marie José gaat voor de 2de keer mee met het Martini Ziekenhuis en start in Hamburg. Ria loopt voor de 3de keer mee, 2x voor PostNL Pakketten en dit jaar voor de politie eenheid Den Haag.

Roparun is een goede doelen loop en voor de opbrengst worden onder andere hulpmiddelen voor terminale patiënten aangeschaft. Bv hoofdhuidkoelers, speciale matrassen en keppies. Maar ook training voor de vrijwilligers. Voor dit alles is natuurlijk geld nodig en daarom staat het pinksterweekend al 27 jaar in het teken van de Roparun.

Een steentje bijdragen

Wilt u een steentje bijdragen? Dat kan op naam van het team of loper. Ook zijn er loten te koop á €2,50 per/stuk. Voor Marie José is het team 61 en voor Ria team 8.

Voor meer info: www.roparun.nl of rialasker@gmail.com en 0610766125 (liefst na 21.00 uur) of Marie José Speelman 0611177926 (Liefst na 21.00 uur).