Tiny Forest voor de gemeente Tynaarlo

ZUIDLAREN - De gemeente Tynaarlo krijgt een eigen Tiny Forest. De gemeente is geselecteerd als één van de Tiny Forest partnergemeenten van 2019.

Een Tiny Forest is een inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het minibos is een prettige plek voor dieren en mensen en zorgt voor verkoeling, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

Gemeenten konden zich sinds maart aanmelden om samen met IVN Natuureducatie, scholen en buurtbewoners, drie Tiny Forests in hun gemeente aan te leggen. Uit de 37 aanmeldingen zijn 15 gemeenten geselecteerd. Tynaarlo is daar één van. Dit najaar wordt het eerste Tiny Forest al aangeplant.

Wethouder blij met toekenning

Wethouder Henk Lammers is blij met de aanleg van Tiny Forests in de gemeente. „Op deze manier maken we onze mooie groene gemeente nóg een stukje groener. We brengen natuur, duurzaamheid en educatie zo op een originele manier bij elkaar. Ik zie er naar uit de Tiny Forests samen met buurtbewoners en scholen aan te leggen.”

De andere 14 partnergemeenten zijn: Alkmaar, De Ronde Venen, Den Helder, Dordrecht, Ede, Eijsden-Margraten, Hoogeveen, Kampen, Leeuwarden, Roermond, Smallingerland, Tilburg, Weert en Zaanstad. 100 Tiny Forests voor 2021

Begin vorig jaar ontving IVN Natuureducatie € 1,85 miljoen van de Nationale Postcode Loterij voor de aanleg van 100 Tiny Forests. Deze wil IVN realiseren samen met geselecteerde partnergemeenten. Vorig jaar zijn er al 12 gemeenten geselecteerd.

Daan Bleichrodt, IVN projectleider Tiny Forest: „Niet alleen het aantal gemeenten valt op, maar ook de diversiteit. Of je nu aan de Zeeuwse kust, de Friese meren, in de Randstad of in het Limburgse Heuvellandschap woont, je bent altijd dichtbij een Tiny Forest.”