Leerlingen van de Walstraschool in actie voor school in Tanzania

KROPSWOLDE - Op de Walstraschool in Kropswolde zijn de leerlingen sinds woensdag 22 mei tot en met woensdag 29 mei druk aan het werk binnen het thema Afrika, met de focus op Tanzania.

Aanleiding hiervoor is dat juf Yvonne Hoving afgelopen oktober gewerkt heeft op de Mbaash Primary School in het Masai-gebied van Tanzania. De school is een aantal jaren geleden gebouwd door de Stichting Tanzania Support TSF

Kinderen van deze school moeten nu nog hout meenemen zodat er een lunch voor hen gemaakt kan worden. De wens is om een een biogas-installatie te plaatsen. Deze werkt op mest en niet op hout. De Masai-bevolking bezit kuddes met geiten en ezels en hebben dan ook voldoende mest om de tank te vullen. Hiermee laten ze de weinige bomen en struiken met rust en kan de vergroening van het gebied mede tot stand komen.

Kinderen van de kinderraad hebben acties bedacht om geld in te zamelen. Door het inleveren van statiegeldbonnen op school of het te stoppen in de verzamelbox in de Jumbo (Pleiaden). Ook hebben ze een verkoopactie samen met Bakker Meijer op poten gezet. De kinderen van de Walstraschool verkopen suikerbroden en of turfstollen. Elk verkocht product levert een bijdrage op van € 1,00 en komt ten goede aan de totstandkoming van een biogaskeuken.

En natuurlijk is er een mooie tentoonstelling op de school te bekijken.