HS’88 doet mee in SunBrouck

ZUIDBROEK - Voetbalvereniging HS’88 uit Hoogezand investeert in zonnepanelen. Goed voor het milieu en voor de clubkas. De vereniging wordt deelnemer van coöperatie SunBrouck en doet mee met 35 panelen.

SunBrouck realiseert een zonnepanelenpark op de oude crossbaan in Zuidbroek. Hier is ruimte voor 1.800 zonnepanelen, waarvan er op dit moment 800 (fase 1) gerealiseerd zijn. Binnenkort start de bouw van de tweede fase en komen er nog eens 400 panelen bij.

Scoren met zonnepanelen

“Wij kunnen geen zonnepanelen plaatsen op ons eigen park. Deelname aan SunBrouck biedt ons de kans om toch flink te besparen op onze energierekening én we hebben er zelf geen omkijken naar. Dat is scoren met zonnepanelen! Daarbij vindt de vereniging het belangrijk om ook een bijdrage te leveren aan het klimaat. Zo dragen we ons steentje bij en het is goed voor de financiële positie van onze vereniging,” aldus Bernd Zinger, voorzitter van HS’88.

Steeds meer sportverenigingen doen mee

Voorzitter Harry Wieringa van SunBrouck: „Wij zijn zeer blij met de deelname van HS’88. Naast HS’88 zijn ook voetbalvereniging HSC, tennisclub Muntendam, dorpscoöperatie Meeden met het zwembad De Kolck en tennisclub Tiolo in Meeden al deelnemer. Al deze verenigingen besparen door deelname flink op hun energierekening. En dat is natuurlijk weer goed voor de clubkas. Hopelijk volgen er nog meer sportverengingen binnenkort.”

Over SunBrouck

SunBrouck is een energiecoöperatie die bestaat uit leden afkomstig uit Zuidbroek en de directe omgeving. Op dit moment doen zestig inwoners uit een gebied van Sappemeer tot Meeden, vijf sportverenigingen en de gemeente Midden-Groningen mee.

Door een korting op de energiebelasting wordt circa € 30,- per zonnepaneel per jaar op de energierekening bespaard. SunBrouck maakt gebruik van de postcoderoosregeling.Om deel te kunnen nemen moet het woonadres of vestigingsadres van de deelnemer in het postcoderoosgebied liggen.

Meer informatie is te vinden op www.sunbrouck.nl