Hartstichting richt tijdelijke meetpunten voor je bloeddruk in

REGIO - Vanaf maandag 27 mei kunnen mensen gratis hun bloeddruk laten meten op verschillende locaties in de regio.

Om het meten voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting van 27 mei tot en met 8 juni bloeddrukmeetpunten in op openbare plaatsen, zoals supermarkten en bibliotheken.

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. David Smeekes, huisarts werkzaam bij de Hartstichting: „Het is vanaf je 40e belangrijk je bloeddruk te kennen, ook als je gezond bent. Want een hoge bloeddruk voel je niet, maar verhoogt wel je kans op een hart- of vaatziekte. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Daarom roept de Hartstichting op om regelmatig je bloeddruk te (laten) meten. Net zoals je ook wel eens op een weegschaal staat. Zo kun je tijdig maatregelen nemen om je bloeddruk op gezond niveau te krijgen als dat nodig is.”

Locaties

Van maandag 27 mei tot en met zaterdag 8 juni kunnen mensen hun bloeddruk meten op verschillende openbare plaatsen in de provincie. De gemeten bloeddruk is persoonlijk, en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

Via https://www.hartstichting.nl/risicofactoren/gratis-bloeddruk-meten kun je op zoek naar een meetpunt in de buurt.