Internationaal Buggy Weekend in Noordbroek

NOORDBROEK - Tijdens de pinksterdagen strijken bij Boerderijcafé Mausel te Noordbroek naar verwachting 250 tot 300 buggy’s neer uit Duitsland, Zwitserland, België, Oostenrijk, Engeland, Denemarken, Zweden en Nederland.

De Algemene Buggy Club Nederland is een club opgericht in 1974 en bestaat dit jaar 45 jaar. Vijf jaar geleden vierde de club haar 40 jarig jubileum met vele liefhebbers uit de omliggende landen. Dit jaar vieren we niet een jubileum maar komen we zoals gebruikelijk eens in de 5 jaar in Nederland bij elkaar om gezamenlijk van onze liefhebberij te genieten. Elk jaar is er een internationaal weekend maar elk jaar op een andere plek in Europa.

De buggy

Een buggy heeft als basis het onderstel van een Volkswagen Kever. In de jaren 60 begon men in Amerika om meer fun aan het autorijden te hebben met het bouwen van een kunststofopbouw op een ingekort onderstel van de kever. Deze funcar kwam ook over naar Europa en voor deze auto is net als met oldtimers een groep liefhebbers ontstaan die elkaar regelmatig treffen.

Er zijn verschillende modellen waarbij de basis ingekort, gelijk gelaten of verlengd werd. In de eerste jaren werd er veel gebouwd om ermee “off-road” te rijden. In de afgelopen jaren werden er meer en meer buggys’s opgebouwd om ook “on the street” te kunnen rijden met veel chroom en poetswerk.

Buggy weekend

Tijdens de pinsterdagen zullen de deelnemers vrijdagmiddag welkom worden geheten achter Boerderijcafé Mausel. Tijdens deze dagen zullen er diverse activiteiten zijn waarbij de bezoeker de vele varianten van de buggy kan bewonderen in actie of in een “show and shine” stand. Ook zijn er op de zaterdag en de zondag rondritten gepland, waardoor men tijdens deze dagen in de regio deze bijzondere auto’s kan tegenkomen.

Op deze dagen kunnen de deelnemers rijden op een off-road baan en op de sprint- en ovaalbaan. De deelname staat open voor de buggy’s en mini buggy’s (voor onze jongste leden). Voor de overnachtingen moet aan de kassa betaald worden maar voor dag bezoekers is de toegang vrij. Op het terrein is een horecaplein gecreëerd waar de inwendige mens kan worden voorzien van een hapje en een drankje. Ook zullen er sponsoren en handelaren op het terrein aanwezig zijn waarbij onderdelen en leuke artikelen kunnen worden gekocht.

Kortom een evenement met voor elk wat wils. Wil je een indruk krijgen wat je er kunt verwachten kijk dan eens op de website van de club: www.algemenebuggyclub.nl.