Proftrainers trainen topkeepers bij HS88

HOOGEZAND -Afgelopen vrijdag waren alle keepers van HS88 door de technische commissie van het bestuur uitgenodigd om deel te nemen aan een unieke clinic gegeven door de proftrainers van GDN, Goalkeeper Development Nederland.

Als keeper ben je speciaal, je hebt een bijzondere rol tussen een team van veldspelers, maar ze krijgen vaak niet de bijzondere aandacht die ze verdienen. Bij HS88 krijgen alle keepers wekelijks keepertraining maar vrijdag was een speciaal parcours uitgezet waarbij iedereen kon leren van een kwartet trainers die hun sporen in het voetbalwereldje ruim hadden verdiend.

De proftrainers

Sjoerd Rijper trainde de keepers van Fc Dordrecht, Antalyaspor en Alanyaspor in Turkije en is keepersscout bij de KNVB. Marcel Braggaar, is bekend van Fc Volendam, Fc Lisse, Purmersteijn en de Frans Hoek & Pro Goal Keepersdagen. Hennie Ardesch; Voormalig keeper van Ado, Fc Den Haag, Fc Twente, Go Ahead Eagles, VVV-Venlo is tevens oprichter van de Keepersacademie Twente, Directeur Keepers van Arsenal Soccer Schools in Griekenland en voor Play the Dutch Way in Bulgarije. Dirk-Jan Lodder traint op hoog niveau de amateurs van Vv Maarssen en Fc Breukelen

Hoe prachtig is het, wanneer je een instituut en icoon op keepersgebied, Hennie Ardesch, die met zijn 76 jaar nog dagelijks heel Europa doorreist om de keepers in opleiding van Arsenal te begeleiden voor de 3e keer de veters van een mannetje van 7 ziet strikken en een meisje dat niet durft duiken toch aan het einde van de training beide hoeken in laat duiken, maar daarnaast ook de keepers van de senioren hard onder handen neemt en eigen grenzen laat opzoeken?

Naast specifieke keeperstechnieken werd het keepersverstand ook wijzer door feiten als: ”Wanneer je goede afspraken maakt met je verdedigers, dan voorkom je 30% meer problemen voor je eigen doel”. Betere keepers verdienen punten voor hun teams. In de komende nacompetities en het nieuwe seizoen kunnen we daar als teams en club direct van profiteren.