Strijd om deelnameplaatsen NK Trampolinespringen

HOOGEZAND - Afgelopen zaterdag 25 mei werd in Alkmaar voor de vijfde en laatste keer gestreden om deelnameplaatsen voor het NK Trampolinespringen. Voor TSV Hoogezand waren vier springers nog vollop in de race om deelname aan het NK in de tweede divisie af te dwingen, zowel individueel als bij het synchroonspringen.

In de categorie Senior Dames hadden Anouk Dreijer (15) en Manon Vonk (17) voor het individuele klassement weinig te vrezen; na vier wedstrijden waren zij al zo goed als zeker van het NK. In Alkmaar kon deden de dames daar op overtuigende wijze een strik om. Anouk gaat met haar prachtige tweede plaats van afgelopen zaterdag zelfs als eerste geplaatst naar het NK! Manon zag met een overigens keurige vierde plaats het eremetaal aan zich voorbij gaan, maar haar deelname aan de landelijke eindstrijd op 22/23 juni in Ahoy kwam niet in gevaar.

Manon en Anouk strijden niet alleen tegen, maar ook met elkaar. Bij het synchroonspringen wisten zij zich ook te plaatsen voor het NK, en lieten zij met hun derde plek zien eind juni mee te zullen strijden voor eremetaal. Zij werden daarin in alle voorrondes wel voorbijgestreefd door teamgenoot Aniek Doorten (14) die samen met Meghan Keevy van TSH Heerenveen alle kwalificatiewedstrijden wist te winnen. Aniek was bij de individuele kwalificatie minder fortuinlijk; ze wist zich ten opzichte van de eerdere plaatsingswedstrijden flink te verbeteren, en eindigde op een prima vierde plaats. Dit bleek echter niet genoeg om de achterstand op de concurrentie in te lopen, en TSV zal bij de junior meisjes niet vertegenwoordigd zijn.

Ook Daniël Blik (18) zal naar Rotterdam afreizen om namens TSV Hoogezand mee te strijden om de hoogste landelijke eer. Daniël was na de vierde wedstrijd van 11 mei al zeker van deelname, maar hij liet in Alkmaar zien dat hij in Ahoy een gooi zal doen naar het podium; met een nieuwe extra moeilijke oefening eindigde hij in een sterk deelnemersveld op een prachtige tweede plaats.