VV Hoogezand gaat op jacht naar de eerste klasse

HOOGEZAND - Het team van trainer Marshall Pourier doet het dit seizoen uitstekend in de 2e klasse van de KNVB. Het team moest Roden voor laten gaan voor de eerste plaats, maar presteerde prima met een 2e plaats met 57 punten uit 26 wedstrijden.

Hoogezand beschikt over een jong team, met spelers uit eigen geledingen. Routinier Heine Uuldriks kwam aan het begin van het seizoen versterken. Heine schreef in de Presentatiegids: „We hebben een brede selectie met veel jongens rond de twintig, die echt heel goed kunnen voetballen. Promotie naar de eerste klasse is dan ook een te realiseren doel. In mijn rol als target- man hoop ik hierbij een bijdrage te kunnen leveren. Bovendien is het zo, dat ik inmiddels enige ervaring heb opgebouwd en dat wil ik ook wel op mijn medespelers overbrengen”.

99 doelpunten

Hein Uuldriks is met zijn 33 doelpunten daarin uitstekend geslaagd. Maar het team bestond uit meer spelers die het net wisten te vinden. Peter van Son scoorde 19 keer en Justin Slor. V.V. Hoogezand beschikt met dit drietal een uitstekend talentvolle voorhoede. Uiteindelijk scoorde v.v. Hoogezand 99 keer, de magische grens van 100 doelpunten werd dus net niet gehaald. Routine, Sebastiaan Wollinga en Jordy van Wijk, vormen samen met jeugdig talent een uitstekende combinatie.

Het team is er nog niet, de 1e klasse ligt nog steeds in het verschiet. Zondag 2 juni wacht de eerste wedstrijd in de na competitie. Dit toetje van vanzelfsprekend een ‘loterij’ zegt men in Hoogezand. Je kunt óók direct in de eerste wedstrijd ‘sneuvelen’. Bij de eerste verlies is het direct over en uit...

Wedstrijden

Stadskanaal komt zondag 2 juni om 14.00 uur naar sportpark de Kalkwijck. De wedstrijd zal afgewerkt worden op het Kunstgrasveld. Het hoofdveld is van bijzonder matige kwaliteit, erg hobbelig . . aldus de spelers. Mocht v.v. Hoogezand deze wedstrijd tot een goed resultaat te brengen, wacht de zondag daarop tegen de winnaar van SC Stadspark (Groningen) tegen LAC Frisia (Leeuwarden). Deze wedstrijd zal op neutraal terrein worden afgewerkt op 10 juni. Plaats neutraal terrein is op dit moment nog onbekend. Een overwinning die dag zal de promotie naar de 1e klasse opleveren. Er volgt eventueel op 16 juni nog een herkansing op neutraal terrein namelijk de verliezer-1 tweede ronde tegen de verliezer-2 tweede ronde. Heel v.v. Hoogezand hoopt dat het niet tot een zogenaamde 3e wedstrijd hoeft te komen maar dat de zaak in 2 ronden is ‘afgerond’

Het bestuur van v.v. Hoogezand verwacht veel belangstelling voor de wedstrijden en hoopt dat de supporters in grote getale het team komen aanmoedigen. In 2015 speelde de rood – zwarte combinatie uit de gemeente Midden-Groningen voor het laatst in de 1ste klasse. „Het zou geweldig zijn als we dit weer mogen meemaken”, zegt voorzitter Peter Seip.