Stichting voor Elkaar Univé sponsort pionierhout scouting De Trappers

HOOGEZAND - Stichting voor Elkaar zet zich al jaren in voor goede doelen in de buurt. Als organisatie staan zij midden in de maatschappij. Stichting voor Elkaar steunt daarom lokale goede doelen die een breed publiek aanspreken. Ook scoutinggroep De Trappers zet zich in bij maatschappelijke activiteiten, zoals de 7km van Martenshoek, de koetsentocht bij de Fraeylemaborg, de dag van het park.

Voor een scoutinggroep is het essentieel dat deze beschikt over voldoende pionierhout en touwen, om zo in staat te zijn om bijvoorbeeld torens te bouwen en op kampen te gaan. Dit alles op een duurzame manier, door het gebruik van touwen in plaats van spijkers en het zo lang mogelijk hergebruiken van pionierhout. Omdat dit pionierhout op een gegeven moment zwakke plekken gaat vertonen en het daarom niet meer veilig is om op hoogte te bouwen heeft de Stichting voor Elkaar Univé besloten om scoutinggroep De Trappers nieuw pionierhout te sponsoren.

Vrijdag 1 juni vond de overhandiging plaats. De scoutinggroep De Trappers is erg blij met het nieuwe hout, aangezien de groep met Pinksteren deel neemt aan het Noordelijk PinksterKamp in de Marnewaard.