VV Hoogezand neemt eerste horde naar de 1e klasse

HOOGEZAND - VV Hoogezand heeft zondag een belangrijke stap gezet richting de 1ste klasse door met 6 – 1 te winnen van SC Stadskanaal. Pinstermaandag wacht de 2e wedstrijd op neutraal terrein tegen SC Stadspark (Groningen).

Onder tropische weersomstandigheden wist het team van trainer Marshall Pourier een 6 – 1 overwinning te behalen. Daar leek het voor de rust nog niet op. In de 17e minuut krijgt Hoogezand een strafschop, Justin Slor wist dit buitenkansje heel fraai te benutten 1 – 0. In de 33e minuut komt Stadskanaal op 1-1 door een fraai doelpunt van Jeffrey Bakker.Direct na de rust , in de 48ste minuut weet v.v. Hoogezand wederom te scoren, doelpuntenmaker Jordy van Wijk. In de 55e minuut wederom een benutte strafschop van Justin Slor en daarmee op 3-1.Vanaf dat moment is de wedstrijd gespeeld en komt SC Stadskanaal er niet meer aan te pas. Als v.v. Hoogezand in de 63e minuut en ook nog 4 – 1 maakt, door doelpuntenmaker Heine Uuldriks gelooft Stadskanaal het wel. Hoogezand blijft daarin tegen gretig voetballen en dat resulteert en een mooi doelpunt van Peter van Son. We schrijven de 73 minuut. Heine Uuldriks weet in de 76e minuut wederom het net te vinden en brengt de stand op 6-1.

Deze hobbel is genomen zegt men in Hoogezand maar ze willen meer..., dat kan dus bij de eerste volgende wedstrijd op neutraal terrein tegen 1e klasse SC Stadspark (Groningen). De locatie volgt nog. Bij winst speelt de rood – zwart combinatie in de 1e klasse. Bij verlies volgt een eventuele kans dan wordt de wedstrijd gespeeld tussen de verliezer-1 tegen verliezer-2 tweede ronde.