De Kei Gedenkstenen 10 jaar in Kolham

KOLHAM - Dit voorjaar is het 10 jaar geleden dat Harry Weitering in Kolham zijn eigen zaak begon in het maken en verkopen van grafmonumenten.

Na vele jaren voor een werkgever in dezelfde branche te hebben gewerkt besloot hij het roer om te gooien en zelfstandig te worden. Mede omdat het toenmalig bedrijf in andere handen kwam en de werkzaamheden veranderden, werd deze wens als het ware in de schoot geworpen.

„Een grafmonument ontwerpen naar de wensen van de familie met de mogelijkheid iets persoonlijks van diegene die overleden is in het monument te vereeuwigen is het mooiste wat er is”, aldus Weitering.

„Ook omdat de techniek sterk verbeterd is en machines meer aan kunnen dan voorheen, is geen ontwerp te gek.”

De vele toeleveranciers hebben zich gespecialiseerd in het maken van metalen letters, maar ook symbolen als vlinders en vogels in brons en zijn een prachtige toevoeging aan het natuursteen waarvan het monument gemaakt wordt.

Altijd welkom

Doordat het bedrijf aan huis gevestigd is zijn klanten altijd welkom, ook buiten de normale openingstijden om. „Vaak horen wij dat de kinderen het moeilijk vinden om tijd vrij te maken om mee te komen en dan geven we aan dat het geen probleem is op een zaterdag, of in de avonduren om een afspraak te maken.

Harry heeft de ‘trend’ zien verschuiven de afgelopen periode. „Daar waar jaren lang de meest prachtige soorten gepolijste natuursteen gebruikt werd voor het maken van een gedenksteen, zijn momenteel de ruwe vormen steeds populairder aan het worden. We hebben dan ook de showtuin opgedeeld in een opstelling met gepolijste stenen en een gedeelte met alleen ruwe stenen.”

Ook is er een apart gedeelte voor urnenmonumenten, welke steeds vaker gevraagd worden. Op steeds meer begraafplaatsen worden urnenvelden gerealiseerd . Op een dergelijk veld kun je de urn en het bijbehorende monumentje plaatsen.

„Onze klanten komen veelal via uitvaartverzorgers van organisaties als Yarden en uitvaartzorg Brouwer, maar ook heel belangrijk is onze samenwerking met het uitvaartcentrum in Slochteren en het Stiltecentrum Brandtpunt in Sappemeer.” Daarnaast ontvangt De Kei Gedenkstenen ook veel klanten die via mond tot mond reclame bij het bedrijf in Kolham zijn uitgekomen. „Betere reclame kunnen we ons niet wensen.

We kunnen dan ook heel tevreden terug kijken op de afgelopen 10 jaar en hopen dit werk nog vele jaren te mogen doen! We zitten binnenkort 40 jaar in dit vak en hopen de 50 jaar te mogen volbrengen . Voor iedereen die informatie wenst staat de koffie altijd klaar zonder verdere verplichting”, besluit Harry.