Invasie van mountainbikers door Zuidlaren

ZUIDLAREN - Aanstaande zondag 16 juni gaat de route van een extreme marathon voor de mountainbikers genaamd ‘Bartje 200’door het centrum van Zuidlaren.

De marathon is voor mannen en vrouwen. De startplaats van dit wielerfestijn is in Ees en van daaruit gaat de route richting Emmen, Exloo, Borger, Gieten, Anloo en Zuidlaren. En alles wat daar tussenin ligt aan bossen, heidevelden en natuurgebieden, met natuurlijk heel veel singletracks. Bartje 200 is zowel een recreatieve als ook een cyclosportieve mountainbikewedstrijd. Deze uitdaging met een lengte van 200 kilometer wordt uitgezet door een aantal omliggende fietsverenigingen, waaronder Fiets toer club Dobberieders uit Zuidlaren.

Deze mountainbike tocht is geheel verzorgd. Van start tot finish worden de deelnemers begeleid met alles wat ze nodig hebben om het uiterste van zichzelf te vragen. Elke 40 kilometer is er verzorging. De Dobberieders verzorgen aan de Zuiderstraat een foodpoint voor de 2000 deelnemers die zich hebben ingeschreven.

De deelnemers komen uit geheel Nederland en zelfs uit de omliggende landen. De verwachte doorkomsttijd in Zuidlaren zal ongeveer vanaf 12.30 uur zijn en zal doorgaan tot 18.00 uur. Hierna worden de deelnemer uit het evenement gehaald. De Vrijwilligers van FTC Dobberieders zullen alle deelnemers voorzien van drank en voeding en natuurlijk aanmoedigen.

Voor de jeugd en volwassenen organiseren de Dobberieders een mountainbike clinic aan de Zuiderbrinken, vlak bij de Foodpoint van ‘Bartje 200’.

Hier is een tijdelijk parcours aangelegd om te kunnen ervaren of mountainbiken, ook wel ATB en genoemd (All Terrein Bike) iets voor je is. Gediplomeerde trainers zijn aanwezig om de techniek van het fietsen aan te leren. Er staan gratis mountainbikes ter beschikking om nieuwe fietservaringen op te doen.