Open dag Zonnepark Midden Groningen

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Eind januari is projectontwikkelaar Chint Solar gestart met de bouw van Zonnepark Midden Groningen. Het 117 ha. grote zonnepark ligt aan de noordkant van Hoogezand-Sappemeer. Met een vermogen van 103 megawattpiek (MWp) kan het zonnepark jaarlijks ruim 32.000 huishoudens van elektriciteit voorzien. Op zaterdag 15 juni opent Zonnepark Midden Groningen de deuren voor publiek tijdens de landelijke Dag van de Bouw.

Programma

Op de open dag zijn bezoekers tussen 10.00 uur en 15.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de bouwplaats aan Buitenhuizen 1 in Sappemeer. Ze kunnen met eigen ogen zien hoe de bouw van het zonnepark, met uiteindelijk 316.216 zonnepanelen, vordert. Ook kunnen ze meer te weten komen over hoe een zonnepark gebouwd wordt, welke machines er worden gebruikt en hoeveel stroom er met het zonnepark wordt opgewekt.

Voortgang bouw

De bouw van het zonnepark verloopt volgens planning. Half april kon begonnen worden met het leggen van de eerste zonnepanelen en inmiddels ligt ruim 20% van de zonnepanelen op z’n plek. Naar verwachting is het zonnepark in oktober 2019 klaar. Het zonnepark kan dan direct worden aangesloten op het elektriciteitsnet.