Jongens Aletta kampioen zaalvoetbal

HOOGEZAND - Het dr. Aletta Jacobs College uit Hoogezand heeft vrijdag 7 juni het Mission Olympic Nederlands Kampioenschap veroverd.

Voetballers Myke Boskamp, Robin de Groot, Mart Bloeming, Twan Molenkamp, Julian Kromodimedjo en Kasra Kahidi namen vol trots de kampioenstrofee mee naar Hoogezand. Mission Olympic is de grootste schoolsportcompetitie voor leerlingen voortgezet onderwijs in Nederland. Elk jaar strijden 300 scholen in verschillende sporten om het Nederlands Kampioenschap.

Het jongensteam van het dr. Aletta Jacobs College had eerder dit jaar de noordelijke voorrondes zaalvoetbal in Veendam en Leek gewonnen en mocht vrijdag aantreden in de schoolfinalewedstrijden in de Van der Knaaphal in Ede. Hoewel in een iets andere samenstelling dan tijdens de regiofinales, want examen leerling Antonie Strating was al op vakantie en Julian Fluks helaas geblesseerd. Gelukkig werd Twan Molenkamp – die al eens met de groep meegetraind had - bereid gevonden in te vallen.

De eerste wedstrijd tegen het Mondial College werd in de laatste minuut met 3-2 gewonnen en ook de tweede spannende wedstrijd tegen het Scala College had dezelfde eindstand. Dit leverde een totaal op van 6 punten, met nog 1 wedstrijd te spelen en al de zekerheid van een plek in de finalewedstrijd. In de derde en laatste wedstrijd tegen het Jan van Brabant College werd er om krachten te sparen niet meer voluit gespeeld, maar ook deze wedstrijd werd gewonnen met 2-1.

In de finale stond de ploeg uit Hoogezand weer tegenover het Scala College. De wedstrijd eindigde in een 1-1 stand en werd uiteindelijk beslist door penalty’s in het voordeel van het Aletta. Dat leverde glunderende gezichten op van de spelers en trotse blikken van de beide coaches Frank Stäbler en Bjorn Adams (zie foto). Voor de jongens - allen examenleerlingen - een prachtige afsluiting van hun middelbare schoolcarrière.