Squash Centrum Hoogezand is jarig

HOOGEZAND - Op 15 Juni 1979 werd het Squash Centrum Hoogezand officieel geopend door Burgemeester A.M. Amerika.

De Gemeente Hoogezand reageerde destijds enthousiast op het verzoek van de initiatiefnemers dhr. en mevr. van Dommelen in Hoogezand een Squash Centrum te willen vestigen. De bouw ervan werd zeker 3 maanden vertraagd door het strenge winterweer in ‘79, maar uiteindelijk kon op 15 juni de 200ste squashbaan in Nederland worden geopend, zo meldde de HS krant op 19 Juni 1979.

In die 40 jaar is er het een en ander veranderd. Fred Karsenbarg nam het Centrum over in ’82 en breidde het Squash Centrum uit met Indoor Golf in 2010.

Door middel van een golfsimulator met 52 banen en diverse trainingsmogelijkheden voor driver, chipp en putten werd er de golfsport aan toegevoegd.

Squash is nog steeds de hoofdsport van het Centrum, die tot op de dag van vandaag dagelijks door recreatieve en gevorderden squashers wordt beoefend.

Squash is door het onderzoeksbureau Forbes Magazine al 3 keer uitgeroepen tot gezondste sport. Door het gebruik van cardio en kracht is er tijdens een portje squashen een gemiddelde verbranding van 600 calorieën per uur.

Op 14 juni wordt het Fred’s Special georganiseerd. Een squashavond ter gelegenheid van het jubileum. Een avond squashen inclusief eten én drinken voor €25.- p.p.

Ook squashers die geen lid zijn van de club in Hoogezand kunnen hieraan meedoen. „Om 24.00 uur toosten we met de deelnemers op het 40 jarig bestaan!”, aldus het team van het Squash Centrum.