Ontdek Midden-Groningen met vandaag: Buiten spelen

Buiten spelen kan natuurlijk overal, en in Midden-Groningen misschien wel extra goed! Er zijn namelijk naast de gewone speeltuinen ook nog eens heel veel natuurspeelplaatsen of speelbossen waar kunt ravotten, klimmen of met water spelen. We zetten er een paar op een rij.

Natuurspeelplaatsen

In alle dorpsrandparken (Kolham, Slochteren, Siddeburen, Tjuchem) kun je geweldig spelen in de natuur. Verzin je eigen freerunparcours, ga beestjes zoeken, klimmen, met water spelen: voel je helemaal oerrrrrr. ‘Vos en Bos’ en het ‘Jongenseiland’ in Hoogezand zijn ook lekker ruige natuurspeelplaatsen die nog kort geleden zijn aangelegd of opgeknapt. Achter de Noordsuythoeve in Noordbroek vind je ook een mooie nieuwe natuurlijke speelplaats.

Buitenfitness

Een nieuw fenomeen waar jong en oud van profiteren: buitenfitness. Train je spieren op één van de fitnesstoestellen in de Beweegtuin in het Prinses Margrietpark in Sappemeer. Naast de toestellen is er ook een grote speeltuin. Of ga naar het Outdoor Fitness Park in Foxhol.

Waterpret

De zomer komt eraan, dus tijd voor een frisse duik! In het Schildmeer, de Botjes Zwembaai in Zuidbroek, het Zuidlaardermeer in Kropswolde, de zwemplas in Kolham, het meertje in het Adriaan Tripbos of bij het Grunostrand kun je goed zwemmen of zandkastelen bouwen. In Hoogezand is voor het Kielzog een speelfontein, erg leuk.

‘Wilde’ dieren

Dierenliefhebbers opgelet: bij NME in Hoogezand mag je elke dag om 15.30 uur helpen om de hamsters, geiten, schapen, eenden, kalkoenen, kippen, pauwen en varkens te voeren. Ook de speeltuin is mooi en uitdagend. Bij Cosis Harkstede is een kinderboerderij, een speeltuin en een hertenkamp. In de dorpsrandparken lopen grote grazers los (let op, ze houden niet zo van aaien). Je vindt er soayschapen, Schotse Hooglanders en exmoorpony’s.

Klimmen of kabelbaan

Beklim de toren in het dorpsrandpark van Slochteren of de uitkijktoren in Kolham. In het Slochterbos is een flinke heuvel en in het Adriaan Tripbos een nóg hogere. In de speeltuin van Cosis in Harkstede en in Foxhol vind je een kabelbaan.

Kabouterpaden

Meisjeskabouters, een kabouter met een gouden baard, één met hazentanden. In het Steendamsterbos is elke kabouter anders. Bij Podiumcafé Peter en Leni kun je een Kabouterkrant vol opdrachtjes ophalen. Bij Ecomotion in Kolham haal je voor € 5,- een echte kabouteroutfit met muts en knapzakje met eten en drinken en een Kabouterboek. Iedere herfst is er in het Slochterbos een Kabouterpad.

Lekker voetballen

Ga je liever gewoon lekker voetballen? Trap dan een balletje op Jongenseiland, op de voetbalveldjes in Lageland, bij de beweegtuin in Foxhol of in het dorpsrandpark in Siddeburen. Of duik in de voetbalkooi in Harkstede.

Al deze speelplaatsen zijn te vinden op de Buitenspeelkaart uitgegeven door Marketing Midden-Groningen en de gemeente Midden-Groningen. Zie ook http://www.ontdekmiddengroningen.nl