Workshop Solar en Arduino in eLAB Hoogezand

HOOGEZAND - Op zaterdagmiddag 15 juni houdt de Makersclub in het eLAB van Bibliotheek Hoogezand weer een vrije workshop met verschillende Arduino-projecten. Deze keer hebben ze extra aandacht voor Solar-projecten met zonnepaneeljes die de motortjes, sensoren en microprocessors van stroom voorzien.

Het idee is om samen in één middag met een brede doelgroep van beginners tot gevorderden verschillende werkende prototypes te bouwen en te experimenteren met aanwezige bouwpakketten en elektronica.

Bouwpakketten

Er zijn meerdere bouwpakketten voor robotica en elektronica: diverse arduino’s en programmeerbare boards met sensoren waarmee beginners, maar ook meer ervaren makers vrij mogen experimenteren en bouwen. In het eLAB zijn ook 3D printers en een lasersnijder beschikbaar voor een model of constructie.

De Makersclub wil graag spelenderwijs de 21ste eeuwse vaardigheden bevorderen door faciliteiten zoals beschikbaar bij het E-lab toegankelijk te maken voor iedereen. Digitale fabricage en het begrijpen en laden van scripts op microprocessoren horen daarbij. Het gaat er vooral om iets werkends te bouwen. En als je dat leuk vindt en meer wilt kun je vervolgens ook het ontwerp aanpassen, hacken of zelf gaan programmeren.

Zowel bij het eLAB als bij de Makersclub kun je terecht als vrijwilliger/ begeleider van workshops. Er is technisch ‘speelgoed’ voor jong en oud, voor opa’s, oma’s, ouders, kinderen, hobbyisten, programmeurs en leerkrachten. De toegang is gratis.

Data voor Makersclub workshops 2019

14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december.

Graag even opgeven via info@makersclub.nl.

Voor meer informatie zie www.makersclub.nl.

Tot ziens op 15 juni 13:00 tot 16:00 in het eLAB!