Giften uit het hart voor de Samenloop voor Hoop

HOOGEZAND - Een van de teams die straks mee gaat doen aan de Samenloop voor Hoop heet de Guardian Angels. Teamcaptain Jolanda Veenstra ging afgelopen week op bezoek bij een van de eregasten van de Samenloop.

„Maandag eerste Pinkersterdag ging ik op bezoek bij een van onze eregasten. Bij binnenkomst stapte ik haar atelier binnen, ik keek m'n ogen uit en was zeer onder de indruk van haar werkjes”, begint Jolanda. „Ondanks dat ze kamt met haar ziekte, wil ze graag haar steentje bijdragen. Zij is heel druk bezig geweest met mooie projecten die wij gaan verkopen in onze kraam. Tassen, boekenleggers, sleutelhangers en zeepzakjes. Werkelijk waar prachtige dingen.”

Ook was er een vriendin aanwezig van deze dame. Zijwas daar omdat ze een donatie wilde doen. „Ze werd geïnspireerd door een verhaal die ze voorbij zag komen in 1 van hun knutselbladeren en dat bracht haar op een idee. Het was een verhaal van iemand die een quilt had gemaakt en het geveild had voor het goede doel. Als naasten kun je je soms zo machteloos voelen, en je wilt zo graag iets doen. Dit is haar manier om een troost te bieden aan haar vriendin”, legt Jolanda uit.

Samen met drie andere dames uit haar knutselgroep maakte ze twee quilts geveild gaan worden voor het KWF.

„Dit herrinnert mij er ook weer aan waarom ik heel m'n hart en ziel hiervoor geef. Samen strijden wij voor hetzelfde, iedere keer komen we weer een stukje dichterbij! En ben je nu ook zo nieuwsgierig geworden naar de borduurstukjes? Ik zou zeggen kom langs op 22 of 23 juni in het Gorecht Park en bezoek onze kraam!”, besluit Jolanda.

De bordeaux kleur wordt geveild op zaterdag 22 juni. Er vindt dan een veiling plaats op het grote podium van 17:00 uur tot 17:30 uur. De paarse quilt zal op een andere manier geveild worden, hiervoor zal er een langere periode zijn om een bieding te doen op de quilt. 

Houd de Facebook pagina van Slvh midden groningen in de gaten wanneer de start van de veiling van de paarse quilt zal zijn. „We eindigen zondag 23 juni om 14:00 uur met de veiling.